PERSBERICHT 06 maart, 2013

Apple lanceert iBookstore in Japan

TOKIO, 6 maart 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de iBookstore nu ook in Japan van start is gegaan. Klanten kunnen kiezen uit titels van bekende en onafhankelijke uitgeverijen, zoals Kodansha, KADOKAWA, Bungeishunju, Gakken en Gentosha. In de iBookstore is werk te vinden van nieuwe en gevestigde schrijvers, waaronder Shyotaro Ikenami, Jiro Akagawa, Atsuko Asano en Ryu Murakami. De iBookstore is voor lezers in Japan de ideale manier om op hun iPhone, iPad of iPod touch boeken te zoeken, te kopen en te lezen.
"We zijn zeer in onze nopjes met de lancering van de iBookstore in Japan, die een groot en gevarieerd aanbod van Japanse uitgeverijen en schrijvers bevat", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We denken dat onze klanten erg te spreken zullen zijn over de interactieve elementen in de boeken en ook over hoe prachtig ze er op een iPad uitzien."
"We vinden het geweldig dat onze titels via de iBookstore verkrijgbaar zijn", zegt Tsuguhiko Kadokawa, voorzitter van KADOKAWA Group Holdings. "We kunnen onze lezers via de iBookstore bedienen op een unieke manier, die bovendien is voorbehouden aan iOS-apparatuur."
Klanten van de iBookstore kunnen kiezen uit een groot aanbod verrijkte boeken die op iPad uitstekend tot hun recht komen. Daarnaast zijn er exclusieve digitale titels verkrijgbaar, zoals de romans 'At the Airport', 'Exodus of Middle-School Students' en 'I’ll Always Be With You, Always' van Ryu Murakami. Het laatste boek bevat in elk hoofdstuk interactieve e-mails die je verder het verhaal in trekken.
"Ik ben heel blij dat drie van mijn boeken exclusief verkrijgbaar zijn bij de iBookstore en hoop dat mijn lezers er net zo veel plezier aan beleven als ik zelf", aldus schrijver en filmmaker Ryu Murakami. "Ik ben zelf al twintig jaar Apple minded, en nu de iBookstore er is kan ik mijn verhalen vertellen op een manier die gewoon niet mogelijk is in een gedrukt boek."
Veelgelezen kinderboeken, zoals 'Piyo-chan: A Letter for Piyo' komen dankzij de interactieve elementen, de overgangen en het geluidsmateriaal helemaal tot leven. En met sommige nieuwe boeken, zoals 'Toy Story 3: So Long Partner', kunnen lezers in hun eigen tempo hardop lezen.
"We vinden het geweldig zoals 'Piyo-chan: A Letter for Piyo' eruitziet in de iBookstore", zegt Hiroaki Miyahara, president en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Gakken Holdings. "We hebben dit populaire Japanse kinderboek nog leuker gemaakt door er aansprekende animaties en interactieve elementen aan toe te voegen. Bijkomend voordeel is dat ook het leren leuker wordt."
De kookboeken in de iBookstore zijn extra handig in het gebruik. In boeken als 'I Love Cheesecakes!' van culinair specialist Kiyomi Ishizawa kan de thuiskok eenvoudig recepten en ingrediënten opzoeken. Bovendien bevat de iBookstore diverse bestsellers in de categorie 'Fictie', zoals 'Sora-Tobu Kouhoushitsu' van Hiro Arikawa, 'Suzumiya Haruhi no Yuutsu' van Nagaru Tanigawa en 'Tenchi Meisatsu' van Tow Ubukata. Verder zijn in de iBookstore ook wereldberoemde mangatitels verkrijgbaar, waaronder 'ONE PIECE' van Eiichiro Oda, 'THERMAE ROMAE' van Mari Yamazaki en de kleurenuitgave van 'JOJO’S BIZARRE ADVENTURE', deel 4, van Hirohiko Araki. Deze laatste titel is in digitale vorm uitsluitend verkrijgbaar bij de iBookstore.
De iBookstore is beschikbaar in 51 landen en bevat boeken in honderden categorieën, zoals kookboeken, geschiedenisboeken, biografieën, prentenboeken en kinderboeken. Een deel daarvan is in 155 landen gratis verkrijgbaar. De iBooks-app voor iPhone, iPad en iPod touch is wereldwijd 130 miljoen keer gedownload.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
[email protected]
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iBookstore, iPhone, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.